Hajts velünk

Már elkezdtük a téli dekoráció készítését, nálunk már kint vannak az advezónti ablak csillagok. Nagyon j hangulatben készítették a vendég gyerekek.

Képek itt

A foglalkozás jó hangulatban telt, feldíszítettük a lépcsőházat.

Képek itt

 

Hajts velünk az Origami Világnapok alkalmából!

 

 

2017 szeptember 15-én az I. Pécsi Tanulófesztivál keretében raktuk fel az 1.100 darabból álló dekorációt a Séta tér lépcsőjére. A hajtogatásában önkéntesek és a fesztivál résztvevői is segítettek.

További fotók itt

 

Bögyös Zoltán, a Vakok és Gyengénlátók Pécsi Egyesületétől azzal a kéréssel keresett meg bennünket, hogy mutassuk be  klubnapjukon érdeklődő tagjaiknak munkánkat, hobbinkat a papírhajtogatást. Sági Judit, a Magyar Origami Kör vezetője a papírhajtogatás történetéről, az origami változatos alapanyagiról mesélt bevezetésként. Kéz közelbe adva ismerkedhettek meg papír, karton, fém és fa munkáinkkal, modelljeinkkel felnőttek és gyerekek egyaránt. Természetesen hajtogattunk is: tulipán és pillangó modellek készültek az estig tartó programunkon mindannyiunk örömére. Az origami tanítását itt  és most átértelmeztük az eddigi tapasztalatainkhoz képest: pontos és alapos információt adj a hajtogatáshoz kép nélkül, diagram nélkül. Már a felkészülésnél próbáltuk átgondolni mik azok a figurák amit érdemes hajtogatni, mert a kezükkel ők is látják. Megegyeztünk, hogy egy nagyon egyszerű két dimenziós tulipánnal kezdünk. A hajtogatás során kerestük a szavakat, hogyan tudnánk a lehető legpontosabban körbeírni mit kell csinálni. Végül is sikerült a hajtogatás, és szerintem Judit nagyobb sikerélményt érzett mint a résztvevők. Aztán átvettem az irányítást, következett Akira Yoshizawa pillangója. Reméljük lesz folytatása, mert nem csak az egyesület tagjainak volt nagy élmény, hanem nekünk is, mert egy újabb kihívást tudtunk teljesíteni!

A hajtogatásban lelkes tagjaink segítettek: Heinerné Usztyán Mária, Hudecz Etelka

Pelléné Szabó Éva Pécsi Origami Kör vezető

Fényképek itt

 

 

   

 

A Pécsi Origami Kör meghívást kapott a Ritka Betegségek világnapja alkalmából A PÉCSI ÉLTES EGYMI és a PTE  ORVOSI GENETIKAI INTÉZETE által a Zsolnay Negyedben szervezett RIROSZ napra.
A szakembereknek, érdeklődőknek és az érintett családoknak szóló programon hajtogatós helyszínünkön a fiatalok örömmel és lelkesedéssel hajtogattak velünk.

Fényképek itt

 

rirosz logo

 

   

3D Origami Pécs

Varga József

3D ORIGAMI

 

Pécsi Origami Kör új tagjának kiállítását láthatjátok a Csorba Győző Könyvtárban (Tudásközpont 7622 Pécs, Universitas u. 2/A. 4. emelet)

 

 

   

Karácsonyfa Szabolcsfaluban

Kedves Pécsi Origami Kör Tagok !

Köszönjük szépen, hogy segítségetekkel és origami hajtogatásaitokkal  ilyen szépen feldíszíthettük karácsonyfánkat Pécsett Szabolcsfaluban, azaz szép régi nevén Mecsekszabolcson. Boldog és sikeres új esztendőt kívánunk szeretettel a Mecsekszabolcsi Környezet és Érdekvédő Egyesület minden tagja nevében :
Pelle János
elnök
Pécs, 2016. december 28.

Karácsonyfa Szabolcsfaluban

 

   

HAJTÁSOK

origami inspirációk

2016. augusztus8-31.

Pécs, Pexter Galéria

A kiállítás különlegessége, hogy nem csak a hagyományosan értelmezett origami kerül bemutatásra, hanem az origami ihlette (inspirálta) más művészeti ágak munkái is.

Plakát

Képek a kiállításról itt

Kiállítók:

Csernyánszky Katalin textil művész, Gajcsi Blanka ötvös, Pete Dávid origamis tanuló, Orient Enikő textil tervező művész, Czeglédi Júlia textil tervező művész, Horváth Hella könyvtáros, Kézművészek könyvkötők, Morvay Ibolya textilművész, Bein Klára ruhatervező, Farkas Péter könyvszobrász, Somoskői Zsuzsanna gyermekorvos, Zsebe József tanár, Vasváry-Nádor Norbert építész, Gengelné Musch Erzsébet csipkeverő

 

   

Hajtogatott gondolatok

Lengyel origamisok kiállítása

Öt origami alkotó munkáiból mutattunk be válogatást az AUKA Közösségi Házban. Artur Biernacki, Krystyna Burczyk, Tomasz Czunko, Beata Kupczak és Halina Rosciewska-Narloc

Képek

 

   

Origami világkiállítás nyílt Tajvanban.

A kiállításon a világ legjobb origami művészeinek munkáit mutatják be. A világ első 10 origamisa között van Zsebe József is, akinek több munkáját is bemutatják ezen a kiállításon. Itt találhattok fotókat erről az egyedülálló tárlatról.

 

 

     

Hajtogatott gondolatok

Lengyel origamisok kiállítása

cikk és képek

még több kép video plakát
   
Országos és Nemzetközi Origami Találkozó Budapest 2015.

képek

plakát
   
METAMORFÓZIS plakát-origami beszámoló Képek kisfilm
   
Japán hangulatban Origamia alkotótábor Magyaregregy 2015 Képek
   
Horn Ákos emlék kiállítás Itt találhatok képeket a kiállításról.
   
Origami Világnapok 2014. Origami Világnapok 2014 progjamjáról itt találhatok információkat és képeket.
   

Advent a pécsi buszokon

2014.

Ismét eljött az ideje, hogy feldíszítsük a pécsi buszokat. 175 járműre készítettünk áttetsző dekorációkat. Péntek éjszaka 100 buszra sikerült felhelyeznünk az origamikat, így szombaton reggel már ki is futottak az első feldíszített buszok.

A csodás fotókat Nedev Ágota készítette.

  újságcikk képek  
   
XXV. Országos és NemzetköziOrigami Találkozó 2014.

Békésifi cikk

képek
1. nap 2. nap 3. nap
   
Japán Expo 2014 képek
   
Origami a villamoson 2013. képek
   
Karácsonyfa a Zsolnay Negyedben 2013. Képek
   
Origami advent 2013. 168 pécsi buszra készült origami dekoráció
   
Origami Világnapok 2013. Október 24 és november 11 között készített utcai origamik.
   
Az Origami Csodálatos Világa Országos kiállítás az elmúlt 25 év legjobb munkáiból.
   
XXIV. Országos és NemzetköziOrigami Találkozó 2013. A 2013-as találkozó alkalmával ünnepeltük a Magyar Origami Kör magalakulásának 25. évofrdulóját. Díszvendégünk Thoskazu Kawasaki Japánból s Kricskovics Zsuzsanna a kör alapítója volt. Itt találod róla a beszámolót és fényképeket.
   
Országos és NemzetköziOrigami Találkozó 2005. Mint minden találkozón, ittis szerettünk volna valami nagyon különlegeset hajtogatni. Kitaláltuk, hogy készítünk egy nagy sárkányt a pécsi Árkád áruház aulájába. A 11 x 10 méteres sárkányról, akiállításról és a találkozóról itt találoda fotókat.
   
Országos és NemzetköziOrigami Találkozó 2007. Paul és Annette Hassenforder csodálatos ruhái voltak a megnyitó fő látványosságai. A kiállításon elhunyt origamis barátunkra Horn Ákosra emlékeztünk. A képeket itt találod.
   
Origami Világnap 2013. Október 24 és november 11 között utcai origami készítésével ünnepeltük az origami világnapokat. Beszámoló és képek itt.
   
   
   

 

FŐOLDAL

 

KÉPEK - BESZÁMOLÓK